22.12.2013

Miten menee?

Itseasiassa mulla menee aika hyvin just nyt! Ajattelin kirjoitella ihan vaan kuulumisia pitkästä aikaa. Jos aloitetaan nyt vaikka siitä että leikkauksesta tuli nyt 13 viikkoa ja oon ollut tämän viikon töissä. Koitin palata töihin jo joulukuun alusta, mutta melkein kahdeksan tunnin työpäivä oli liian raskas 2,5kk sairasloman jälkeen. Työpäivän jälkeen päänsärky yltyi todella kovaksi ja olin vaan niin väsynyt että nukuin melkein vuorokauden sen jälkeen. Aloitin siis työnteon liian korkealta ja kovaa. Sitten jäin taas pariksi viikoksi sairaslomalle "toipumaan" tosta ensimmäisestä työpäivästä..


Kuitenkin mulla oli lääkäri viime viikolla, jossa katsottiin mun magneettikuvat (kontrollikuvat leikkaustuloksen katsomiseksi). Magneettikuvat olivat niinkun pitikin, leikkausalue näytti hyvältä ja pikkuaivot olivat nätisti paikoillaan. Eikä selkäydinkanavasta ei löytynyt syrinx-onteloita. Huh, olin niin helpottunut kun kuulin nämä hyvät uutiset.


Lääkäri oli edelleen sitä mieltä että nämä päänsäryt mitä mulla vielä on, johtuvat enää tensioniskastani. Se on luonnollinen vaiva leikkauksen jälkeen koska niskanalueen lihaksia irrotetaan selkärangasta ja kallonpohjasta. Toipuminen edistyy omaa tahtia, sitä myötä kun lihakset kiinnittyvät takaisin luuhun ja niitä päästään käsittelemään (fysioterapiassa) ja pikkuhiljaa itsekin venyttelemään ja harjoittamaan lihaksia. 


Lääkäri myös antoi työterveyteeni suosituksen josko voisin palata töihin osa-aikaisesti. N. 4h / 3 viikon ajan. Hyödyn kuitenkin työnteosta koska se antaa lihaksille "ärsykettä" mutta kahdeksan tunnin työpäivä todennäköisesti oli liian kova rasitus lihaksille. Aloitin tällä viikolla siis tämän osa-aikaisen työnteon. Eli pikkuhiljaa eteenpäin :)


Mutta siis kun vertaa tohon reilu kuukausi sitten tehtyyn toipumis-postaukseen niin voin kyllä paljon paremmin. Kipuja on aika vähän ja ne ei oo niin kovia että tarvis mennä lepäämään. Ja enää pään kääntely eikä kumartelu aiheuta sitä kovaa kipua otsalle! Oon käynyt nyt aika paljon sauvakävelemässä (ihana iskä osti mulle sauvat) ja siis huomaan että sen jälkeen mulla on jopa hyvä olo ja pieni päänsärky saattaa helpottaakin? Tää on kyllä mulle niin outo olo että liikunnan jälkeen on hyvä ja energinen olo :D Muistan niin elävästi ne kerrat esim bodycombatin jälkeen kun en meinannut päästä kotiin kun päänsärky oli niin kovaa! Siis mulle tuli valehtelematta lähes aina huono olo liikunnasta :o Nyt koitan pikkuhiljaa päästä taas urheilun makuun. Kestävyyskuntoo pitäis ensin saada ja sit saa alottaa kyllä kaiken lihaskunnon treenaamisen ihan nollista, hah!


On ollut kyllä niin ihanaa päästä töihin! Oli niin kova ikävä kaikkia (oon sanonut tän ehkä 100kertaa). Kaikki muut on ihan loppu pitkän syksyn jälkeen ja odottaa joululomaa mutta mulla on niin kova työmotivaatio! Tuntuu kyllä niin oudolta että olin 1/4 vuodesta sairaslomalla? Moni työkaveri kysyikin että "olitko sä niin kauan oikeesti pois?" Ja loppuenlopuksi aika on mennyt kyllä todella nopeesti. Luulis että ihminen tylsistyy täysin 12 viikon aikana kotona, mutta mä en oikeesti edes kerinnyt tylsistyä! Kai se kertoo siitä että on oikeesti ollut sairas. Vähän sumuiset ne ensimmäiset viikot leikkauksen jälkeen on, vaikeaa muistaa mitä sillon on tapahtunutkaan?


Näissä kuvissa vilahteleekin ihania pieniä juttuja joita sain lapsilta ja työkavereilta lahjaksi (okei, avasin yhden ystävänikin antaman lahjan jo kun en jaksanut odottaa). Ja ihanat joulukortit kokosin esille jääkaapin oveen!Itse askartelin tänä vuonna muunmuassa tällaisia kortteja käsityömessuilta ostetuista matskuista! Punainen jouluteippi on teippitarha.fi:stäTässä tämän hetkinen haavan tilanne. Leikkauksesta on siis 3kk. Hiukset on kasvanut aikas paljon ja ne peittääkin tota haavaa tosi paljon. Tossa jälkimmäisessä kuvassa koitin vähän siirtää noita hiuksia jotta haava näkyisi paremmin. Mutta aika huomaamaton se on mun mielestä jo nyt :)

Tuli kyllä niin sekava postaus, asiaa a:sta ö:hön... Toivottavasti joku jaksoi lukea. 
Oikein ihanaa joulun aikaa kaikille lukijoille siellä ruutujen takana! :)


5 kommenttia:

Hoitovirhe kirjoitti...

Meneepä aika äkkiä ;O Musta tuntuu, että just oltiin menossa siihen leikkaukseen (vaikka se nyt mun kohdalta ei toteutunutkaan...) Ja todella siisti arpi siitä sulle jäi!

Sallamaari kirjoitti...

<3

Minni kirjoitti...

Hoitovirhe - No niimpä, menee oikeesti ja sen tajuaa vasta kun katsoo taaksepäin!!

Salla - <3 !!

Anniinamaaria kirjoitti...

Voi tuolleen päänsäryt on varmaan aika ressaavia, kun se vaikuttaa ihan kaikkeen. Mut sä oot kyllä niin vahva tyttö, ja ihanan positiivinen! :) Ihanan jouluisia kuvia, ja ihanaa joulua!! :)<3

Minni kirjoitti...

Anniinamaaria - No kieltämättä joo! Mutta on myös kummallista kun ne on vähentynyt, siihen jollain tapaa tottukin kun pää oli kipeä aina :( Ja voi että ku kirjoitit kivasti :') Kiitos, mä yritän olla ainakin positiivinen! Ja sä oot kyllä kans aivan mahtava ihminen :) Oikein ihanaa joulua sullekin! :)<3