28.5.2015

Fighting

En olekaan pitkään aikaan kirjoitellut chiarista. Ja ihan vain siksi että voin pitkään todella hyvin. 3-4 kuukautta olin syömättä särkylääkkeitä. Ainoat tilanteet milloin päänsärky vaivasi olivat fyysisessä rasituksessa. Lenkin tai salitreenin jälkeen. Ja pitkään päänsärky meni näidenkin tilanteiden jälkeen nopeasti, itsestään ohi. Nyt kuitenkin olen saanut paljon yhteydenottoja että postauksia kaivataan :) ihana huomata että niin moni on saanut tietoa/vertaistukea/kokemuksia tästä blogista.

Mutta niin, ehkä pari kuukautta sitten huomasin taas että päänsärky alkoi lisääntymään. Aamulla herätessä ensimmäinen ajatus oli että voi kuinka paljon päätä särkeekään. Työpäivän aikana rupesin havahtumaan että eihän särky ole kadonnut mihinkään. Kumartelut ja ponnistelut voimistivat särkyä. Silmien takana tuntui ikävältä, eikä keväinen auringonpaiste tuntunut kivalta kun silmiä särki. Työpäivän jälkeen lepäämään. Säännöllinen liikunta rupesi jäämään, miksi lähteä kun päätä särkee jo valmiiksi ja lopputulos olisi mahdollisesti kovempikin päänsärky? No tästä alkoi taas särkylääkkeisiin turvautuminen. Edelleen taistelen jokaisen pillerin kohdalla otanko vai enkö? Mieli sanoo että turha syödä lääke jos ei se edes auta kipuun. Noh, onneksi kipujaksojen jälkeen tulee myös helpompiakin päiviä ja viikkoja. Välillä on ollut todella hyväkin olo. Eniten vaan turhauttaa että miksen voi saada liikunnasta hyvää oloa enkä päänsärkyä?
Näiden pohdintojen jälkeen varasin ajan Terveystaloon neurologi Timo Pietilälle jonka tiesin olevan hyvä, chiarin tunteva lääkäri. Aikaisemmin olen käynyt useampaan otteeseen Turun Mehiläisessä Riitta Rinteellä ja häntä jaksan aina ylistää. Kuitenkin menin pari viikkoa sitten Pietilän vastaanotolle kysyäkseni mitä hän ajattelee palanneista päänsäryistäni. Voiko säryt johtua vaan niskalihasten jumeista? Miksi päätä särkee heti aamulla? Miksi liikunta pahentaa kipuja ja mitä sille voisi tehdä? Milloin kannattaa ottaa lääkkeitä ja mitä? Mistä voisi olla eniten apua? Onko olemassa jotain muuta hoitokeinoa lääkkeiden lisäksi?

No lääkäri halusi varmistaa vielä magneettikuvat mahdollisten aivopaineiden/aivonesteen häiriöiden vuoksi. Nämä ovat aika epätodennäköisiä tässä kohtaa, mutta mielummin varmistetaan ennen kun mietitään muita vaihtoehtoja ja hoitokeinoja. Viikko sitten kävin magneettikuvassa. Hieman ahdistava kokemus mutta selvisin siitä poikaystävän tsemppauksella :) Tänään mulla onkin iltapäivällä lääkäri jossa katsotaan kuvat ja mietitään mitä seuraavaksi tapahtuu. Anteeksi jos tästä tuli kauhean negatiivinen postaus ja valitusvirsi. Tällä hetkellä elämä on kuitenkin niin huippua, joten en aio päänsärkyjen lannistaa mua vaan jaksan hymyillä ja mennä eteenpäin :)

6 kommenttia:

Hoitovirhe kirjoitti...

Toivottavasti ei oo aivopaineissa (tai missään muussakaan vikaa)!! En toivois kellekkään päin hanuria olevia aivopaineita :S

Anonyymi kirjoitti...

Voi että! Moi!

Löysin tieni blogiisi googlen kautta, kun googlettelin uutta, siis minulle uutta, juuri diagnosoitua chiaria.. Nyt olen leikkausjonossa tyksiin ja kieltämättä pelottaa..

Jotenkin helpottaa, kun löytää kaltaisiaan ja muilla on samat oireet. Se on niin jäätävää tuo päänsärky :/

yt. Anette

Minni kirjoitti...

Moikka! Kiva että löysit tänne :) toivottavasti saat jotain uutta tietoa täältä. Tsemppiä leikkaukseen, jos haluat jutella lisää chiarista/leikkauksesta niin laita vaikka s-postia mulle (mirren-@hotmail.com). Meillä on myös facebookissa chiariryhmä jos olet kiinnostunut vertaistuesta :)

Päänsärky ja muut oireet ovat kyllä niin kurjia. Toivottavasti leikkaus tuo sinulle apua <3

Anonyymi kirjoitti...

Moi. Minäkin löysin blogisi googlen kautta, olen saanut juuri Chiarin diagnoosin. Lähete tehty neurokirurgin luokse julkisesti mutta harkitsen tässä myös yksityistä neurologia mutta katsotaan nyt miten etenee asiat. Helpottavaa lukea tekstiäsi samoista oireista kärsien. Sympatiat sulle js tsemppiä ♡ Kati

Minni kirjoitti...

Moikka! Kiva että löysit blogiin :) suosittelen kyllä yksityistäkin jos vaan löydät jonkun hyvän lääkärin joka tuntee chiarin. Jos asut lähellä Turkua niin hehkutan aina Riitta Rinnettä, joka ottaa vastaan siellä. Jos haluat jutella lisää niin laita mulle s-postia (mirren-@hotmail.com) tai jos haluat päästä chiari-vertaistukiryhmään facebookissa. Valtavasti tsemppiä sulle! <3

Kati Emilia Karme kirjoitti...

Moi. Anteeksi etten heti vastannut takas! Kiitos vinkistä ja sähköpostiosoitteesta, joo vertaisryhmä olis hyvä. Kirjoitan sulle postia tässä pian ☆♡☆