12.9.2013

Last sunday


Nyt muutama sekalainen valokuva viime lauantailta. Olin äitillä yötä koska lähdettiin parin työkaverin kanssa ammattiosaston järjestämälle syysretkelle ja bussi lähti aikaisin aamulla Nokialta. Määränpäänä oli siis Heurekassa viimeisiä viikkoja oleva Body Worlds näyttely (jos alkoi kiinnostamaan niin TÄSTÄ pääset näyttelyn sivuille). 

Nokian vilkas keskusta klo 7.15.. Yhden yhtäkään ihmistä tai autoa ei näkynyt missään

"Body Worlds on näyttelykokonaisuus, jossa aidot plastinoidut ihmisruumiit ja elimet mahdollistavat ainutlaatuisen tavan tutustua ihmisen anatomiaan. Plastinointimenetelmässä ruumiin nesteet ja rasvat korvataan nestemäisillä muoveilla, jolloin näytteitä voidaan säilöä lääketieteen opetusta varten.
Kaikki Body Worlds -näyttelyssä esillä olevat ruumiit on lahjoitettu tieteen käyttöön lisäämään ihmisten ymmärrystä ihmiskehon monimuotoisuudesta. Lahjoittajat ovat halunneet luovuttaa ruumiinsa näyttelyyn opetustarkoituksiin ja he ovat antaneet suostumuksensa siihen, että heidän ruumiinsa laitetaan esille julkiseen näyttelyyn heidän kuolemansa jälkeen."

Heti kun kuulin että on mahdollisuus päästä tollaseen näyttelyyn niin olin ihan haltioissani! :D Mua kiinnostaa ihan äärrettömästi kaikki ihmisruumiiseen liittyvät jutut, don't know why.. Ja näyttelyssähän ei saanut tietenkään kuvata, mutta eniten jäi mieleen 2. viikkoisesta alkiosta 36. viikkoiseen sikiöön olevat pienenpienet ihmisen alut jotka oli siellä esillä. Ja kuinka surullista oli ajatella että kaikki pienet ei oo ikinä syntyneetkään, syystä tai toisesta. Ja toinen mikä kolahti aika paljon oli tupakoitsijan keuhkot. Ja ylipäätään se miten tupakka vanhentaa/vaurioittaa kehoa. En usko että kukaan tupakoitsija voi sen näyttelyn nähneenä mennä "huoletta ja hyvillä mielin" seuraavan kerran tupakalle :D 
Näyttelyn ideahan ei oo se mitä näillä ihmisille on tapahtunut että miksi he ovat kuolleet. Mutta me ainakin mietittiin sitä mun työkaverin kanssa.. Jotenkin jännää miettiä kun oikeaa vastausta ei tiedä.
Mutta jos teitä kiinnostaa ja teillä on mahdollisuus niin menkää ihmeessä tonne vielä kun toi näyttely on auki! Jokaisen euron arvoinen ehdottomasti.
Heurekan jälkeen meillä oli ruoka ja kahvittelut Tuusulassa. Ruoka oli ihan ok mutta toi jälkkäri. Näyttää herkulliselta mutta toi oli NIIIN tummaa - ällöä suklaata että pystyin syömään tosta ehkä 1/8 , vaikka rakastankin suklaata!Sitten lähdettiin kotiinpäin mutta poikettiin vielä Marjamäen pajutilalla. Mulle visiitti oli ensimmäinen tuolla, ja pakko sanoa että ei tullut "pakkopäästätakasinpian" - fiiliksiä. Monet on tota paikkaa hehkuttanut paljon ja joo onhan toi ihan huippuihana ja kaunis paikka. Ja kaikki sisustustavarat yms. oli suloisia, mutta myös todella suolaisen hintaisia...Eniten jäi mieleen nämä tekokakut, hedelmät, vihannekset ym. jotka oli valmistettu jostain massasta. Noi oli ihanan tuntusia ja me vaan Elinan kanssa hipelöitiin noita kaikkia :D Tollasia olisin voinut ostaakin jos olis tarvetta moisille! Sitten joskus kun mulla on lapsi(a) niin ostan niiden kotileikkiin tollasia :)


Onko joku käynyt tuolla näyttelyssä tai sitten tuolla Marjamäen pajutilalla? 
Kertokaa ihmeessä kokemuksia ja mielipiteitä ;)

2 kommenttia:

Sallamaari kirjoitti...

Mä kävin just pari viikkoo sitten Harden kanssa moottoripyöräajelulla sielä : DD Kerran oon käynyt aikasemminkin ja se on kyllä mahtava paikka! Himoittin tota samaa mansikkakakkua siellä, harmi vaan että sei ollut oikee :D

Minni kirjoitti...

Salla: Aijaa, vähän kivaa varmaan :D Joo älä, toi oli kyllä syötävän hyvännäköinen :)